Друзі, представляємо вам інтерактивний онлайн проєкт “60. Втрачені скарби”, у якому ви матимете можливість здійснити подорож у часі, зануритись у пошуки втрачених скарбів мистецтва та відчути себе частиною інтелігентної спільноти, яка протистояла тоталітарній системі.

Це історія про творчість незламних мисткинь-шістдесятниць, таких собі «хуліганок» у мистецтві, які не хотіли підкорятися нудним стереотипним образам, притаманним радянському мистецтву, і творили власний яскравий шлях, який залишив неймовірний слід у культурній спадщині України та світу. Запрошуємо познайомитися з долею та творами неймовірних жінок-художниць, прожити їхні емоції та разом із ними пройти шлях боротьби з агентами КДБ, розкриваючи історію, наче детективний сюжет.

Наші героїні – це мисткині: лідерка Клубу творчої молоді Алла Горська — українська художниця-шістдесятниця; одна з засновниць Клубу творчої молоді Галина Зубченко — українська художниця, громадська діячка; Любов Панченко — художниця-модельєрка; Людмила Семикіна — художниця і майстриня декоративного мистецтва; Галина Севрук — київська художниця, керамістка-монументалістка. Їх об’єднувала любов до України, патріотизм та ненависть до тодішньої тоталітарної системи.

Проєкт реалізується Українською Анімаційною Асоціацією у рамках програми #UkraineEverywhere Українського інституту

https://treasures.ui.org.ua/

Додати коментар