Відкритий лист української анімаційної спільноти на заяву російських аніматорів щодо воєнної кампанії проти України

26 лютого 2022 Cartoon Brew, впливове медіа присвячене анімації, розмістило так званий “колективний стейтмент російської та української анімаційної спільноти”.
Війна, розв’язана росією проти України, ведеться також і на інформаційно-культурному фронті. На жаль, Cartoon Brew та його читачі стали жертвами маніпуляції російської пропаганди, адже жодного підпису з українського боку у переліку підписантів немає. (Крім того, демонструє існування упередження в автора та позбавлення суб’єктності української анімаційної спільноти – оскільки ані до публікації, ані після за коментарем до українських аніматорів ніхто не звертався).
Від першого дня війни ми послідовно і терпляче пояснюємо нашим європейським колегам усі підводні камені цієї брудної гри. Цей текст – не виняток. “Антивоєнний”, на перший погляд, месидж містить чіткі ознаки путінської пропаганди.

Повний бойкот російської культури

Культурні організації, ініціативи та фестивалі в Україні, а також низка офіційних інституцій – Держкіно, Український інститут та Українська кіноакадемія, Українська анімаційна асоціація – підтримують повний бойкот російської культури та виступають проти будь-якої солідарності з представниками країни-агресора, незалежно від їхніх політичних переконань. У сучасних умовах інша поведінка – легалізація та підтримка воєнної агресії росії проти України.
Це спільна позиція анімаційної спільноти незалежної України.
Ми сподіваємось, що міжнародна спільнота та колеги приділять час задля розуміння ситуації та усвідомлення кожного маніпулятивного кроку з боку агресора і не будуть оминати гострі камені вибору задля ілюзії безпеки та брехливих слів про примарний мир, коли в Україні війна.
Ми підготували відкритий лист української анімаційної спільноти на заяву російських аніматорів щодо воєнної кампанії проти України.
Якщо ви бажаєте залишити свій підпис під листом – можете надіслати ваше ім’я та прізвище, а також вашу спеціальність АНГЛІЙСЬКОЮ на наш e-mail
або
Усі підписи будуть перенесені в офіційний документ.

Додати коментар